Vanilkový lusk Gourmet A
xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx
Detailní popis produktu
ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)
PŮVOD: Sumatra
OBSAH VANILINU: 2,0 až 3,0 %
DÉLKA LUSKŮ: 18 až 25 cm
ZBYTKOVÁ VLHKOST: 32 až 35 %
POPIS PRODUKTU
Růst lusku prémiové vanilky vyžaduje minimálně 9 měsíců od opylení květu, aby byla dosažena úplná zralost. Lusk má plně vyvinuty všechny aromatické látky, v okamžiku sklizně je zajištěna jeho celistvost (nedochází k puknití). Po dokončení procesů fermentace, staření a sušení jsou lusky celistvé, mají plné a robustní tělo, lesklý olejový povrch. Lusky jsou bez jakýchkolic degektů a poškození.
URČENÍ
Profesionální a domácí cukráři, pekaři a kuchaři, vyžadující exkluzivní chuť, vůni, kvalitu a design. Výrobci prémiových alkoholických drinků, piva a jiných nápojů.
KONCENTRACE
2 až 3 % vanilinu z vysušeného lusku (případně po senzorické anylýze doplníme koncentrace dalších látek).
INGREDIENCE
Přírodní vanilkový lusk, nic více.
ZÁRUKA
Vanilková orchidej je pěstována ve svém přirozeném prostředí, obklopená tropickou džunglí. Pro svůj růst nepotřebuje kooperaci s člověkem, s výjimkou opylení květů a sběru lusků. Po sklizni jsou lusky ručně tříděny a dále zpracovávány ve svém přirozeném prostředí. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI
Pro dasažení plného, baculatého těla a intenzivního chuťového profilu je zbytková vlhkost lusků snížena na max 32% hmotnosti lusku. Mají tmavě hnědý, olejový vzhled. Jsou pružné, baculaté a vypadají vizuálně atraktivně. Nemají žádné vizuální defekty a poškození.
DOBA POUŽITELNOSTI
24 měsíců v neotevřeném balení při teplotě <20°C.