Vanilkový lusk Gourmet B
xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx xxx
Detailní popis produktu
ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)
PŮVOD: Sumatra
OBSAH VANILINU: 2,0 až 3,0 %
DÉLKA LUSKU: 13 až 18 cm
ZBYTKOVÁ VLHKOST: 32 až 35 %.
POPIS PRODUKTU
Růst lusku prémiové vanilky vyžaduje minimálně 9 měsíců od opylení květu, aby byla dosažena úplná zralost. Lusk má plně vyvinuty všechny aromatické látky, v okamžiku sklizně je zajištěna jeho celistvost (nedochází k puknití). Po dokončení procesů fermentace, staření a sušení jsou lusky celistvé, mohou mít tenší tvar a lesklý olejový povrch. Lusky mohou mít mírné defekty a poškození.
URČENÍ
Domácí cukráři, pekaři a kuchaři, vyžadující exkluzivní chuť, vůni, kvalitu a design. Výrobci prémiových alkoholických drinků, piva a jiných nápojů.
KONCENTRACE
2 až 3 % vanilinu z vysušeného lusku (případně po senzorické anylýze doplníme koncentrace dalších látek).
INGREDIENCE
Přírodní vanilkový lusk, nic více.
ZÁRUKA
Vanilková orchidej je pěstována ve svém přirozeném prostředí, obklopená tropickou džunglí. Pro svůj růst nepotřebuje kooperaci s člověkem, s výjimkou opylení květů a sběru lusků. Po sklizni jsou lusky ručně tříděny a dále zpracovávány ve svém přirozeném prostředí. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.
FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI
Mají stejný intenzivní chuťový profil jako Gourmet A. Pro dosažení pružnosti je zbytková vlhkost lusků snížena na max 32% hmotnosti lusku. Mají hnědý, olejový vzhled. Tělo je pružné, ale není tak baculaté a dlouhé jako u Gormet A. Mohou mít mírné vizuální defekty v podobě skvrn a mírná poškození typu prasklina. Mají větší počet vanilkových lusků na 1 kg.
DOBA POUŽITELNOSTI
24 měsíců v neotevřeném balení při teplotě <20°C.