Vanilkový lusk Crystal

Neohodnoceno

Jedinečné složení chuti 

Oslavte letošní svátky s limitovanou edicí výběrové kávy, kteráspojuje nejlepší zrna z Brazílie, Hondurasu a Mexika. S tóny čokolády, marcipánu a sušeného ovoce vám každý šálek přinese radost a pohodu.

Vánoční směs je složena z káv:

  • Brazílie Mogiana natural
  • Honduras San Andres washed
  • Mexiko Veracruz washed

Vanilkový lusk v té nejvyšší kvalitě Exclusive.

Borůvky, povidla, jasmín — neskutečná chuťová kombinace této kávy z Etiopie zpracované metodou Washed.

ODRŮDA: Vanilla planifolia (Bourbon)

PŮVOD: Sumatra

OBSAH VANILINU: 3,0 až 4,0 %

DÉLKA LUSKŮ: 18 až 25 cm

ZBYTKOVÁ VLHKOST: 20 až 25%

 

1 Kč
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Vanilkový lusk Crystal
Neohodnoceno
Vanilka ze Sumatry
Vanilka ze Sumatry
z farmy přímo k vám
naše vanilka roste v nadmořské výšce 770 až 1080 m.n.m.
Naše vanilka roste
v nadmořské výšce 770 - 1080 m.n.m.
Roste přímo v džungli, ve svém přirozeném prostředí bez použití chemie a různých pesticidů
Původ přímo z džungle
bez použití chemie
Pro partnery
Pro partnery
možnost VOC

Detailní popis produktu

vanilla_esterkasparova-156

vanilla_esterkasparova-189

vanilla_esterkasparova-037

Růst lusku krystalické vanilky vyžaduje minimálně 10 měsíců od opylení květu, aby byla dosažena a překročena úplná zralost. V důsledku přezrálosti dochází k puknutí lusku již na rostlině a k dalšímu vývoji všech aromatických látek ještě na rostlině, především vanilinu. Po dokončení procesů fermentace, staření a sušení vystupují na povrch lusku krystaly valinu, které tvoří typickou krystalickou strukturu a třpitivost. Všechny lusky jsou podélně rozděleny na dvě poloviny, mají matný a mírně olejový povrch. Lusky jsou bez jakýchkoliv defektů a poškození.

URČENÍ

Profesionální cukráři, pekaři a kuchaři, vyžadující exkluzivní chuť, vůni, kvalitu a design. Výrobci prémiových alkoholických drinků, piva a jiných nápojů.

POUŽITÍ

top desserts - creme brulee, panna cotta, vanilla ice cream, čokolády, polevy, drinks..asijská jídla, exotické guláše, dušená masa, těstoviny, omáčky.

KONCENTRACE

3 až 4 % vanilinu z vysušeného lusku (případně po senzorické anylýze doplníme koncentrace dalších látek).

INGREDIENCE

Přírodní vanilkový lusk, nic více.

ZÁRUKA

Vanilková orchidej je pěstována ve svém přirozeném prostředí, obklopená tropickou džunglí. Pro svůj růst nepotřebuje kooperaci s člověkem, s výjimkou opylení květů a sběru lusků. Po sklizni jsou lusky ručně tříděny a dále zpracovávány ve svém přirozeném prostředí. To vše lidmi, pro něž je vanilka podstatným smyslem života.

FYZIKÁLNÍ VLASTNOSTI

Pro dasažení intenzivního chuťového profilu je zbytková vlhkost lusků snížena na max 25% hmotnosti lusku. Mají tmavě hnědý, spíše matný a mírně olejový vzhled. Jsou pružné, střední plnosti, tvoří dvojče a v důsledku vystupujících krystalů vanilinu vypadají vizuálně velmi atraktivně.

 DOBA POUŽITELNOSTI

24 měsíců v neotevřeném balení při teplotě <20°C.